pondělí 18. května 2015

Prdeláčky

Včerejší rychlovka pro Trojku. S klukama se trošku nesetkává v oblečení. Co oni nosili v zimě, on nosí na jaře a naopak. Je větší, je zimní a oni jarní. Takže rychle ke stroji a nějaké bavlněné příjemné gaťule, aby mu nebylo horko s vlňákama pod tím.

Střih je z Ottobre 1/2009 č.2. Oproti střihu jsem je prodloužila o 5cm. Kvůli šátku, kde se mu pokrčí nožičky a gatě se vyhrnou obvykle až ke kolenům. A taky mu asi vydrží až do podzimu.




Modré na modelovi focené nemám, dodělala jsem je až usnul.

Pořád váhám, jestli neměly být raději z pěkné designové látky, ale biobavlna (ty hnědé) mi k miminkům patří a námořnické modré zase ladí s kompletem, který dostali kluci loni v létě. Bude tak vidět, že k nim patří. Někdy je vyfotím dohromady :-) Ale teď jsem našla alespoň starou fotku, ovšem tak nekvalitní, že nevím, jestli na ní něco bude vidět.


 U šití mě tak zlobí stroj, že se asi fakt už naštvu a koupím si nový. Je to tragédie hrozná s ním. Od začátku samé opravy, nefunkční věci, vadné části, některé i chybí a to jsem ho kupovala nový. No lepší to přejít a kopupit nový, spolehlivý.

Z prdeláčků mám radost velikou. Jen v nich pořád vidím trenky. Loni jsem totiž tento střih použila jako základ pro úpravu střihu na dětské boxerky. Těch jsem pak ušila hodně a Dvojka jiné než moje ani nemá. Má jich samozřejmě víc, ale já tehdy starým telefonem vyfotila jen tyhle.




Pěkný den přeji.

6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Překlep, tak znovu:-))

    Jsou parádní Šárko!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Ajko, moc děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že sem někdo chodí a zanechá i komentář, to vždy potěší.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné :) A se strojem se také často zlobím :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už naštěstí ne. Došla mi trpělivost a v pátek přišel nový. Mám takovou radost! Dnes šití sice vůbec nedopadlo jak jsem chtěla, ale stroj šil krásně a dělal mi radost. Beru to jako první seznamovací kousek a příště už to bude jiné.

      Vymazat
  5. Díky moc! Právě zápasím se spoustou střihů na trencle a tohle mě nenapadlo -- upravit střih na legíny. Skvělý nápad! A zrovna tohle Ottobre číslo mám. Takže jdu na to! Trencle vypadají parádně

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.