pondělí 18. srpna 2014

Kojící triko

Sestra mi kdysi půjčila kojící triko. Nevím už co jsem dělala, jestli marmeládu nebo co jiného...ale triko dopadlo nepoužitelně, flekatě. Na fotce to není tak patrné, ale fakt na vyhození. K tomu přispíval i fakt, že je bez rukávů a to já, vzhledem ke své  postavě, prostě nenosím a nosit nehodlám.

Pak jsem si v sekáči koupila triko s dlouhýma rukávama, které mělo švy sešité s nějakým škrabavým lastinem, úplně mě dráždilo na kůži a ještě jeho guma pod prsama vždy zajela až pod prsa a výsledný efekt teda nebyl zrovna lichotivý. Vlastně celé triko bylo takové "rozjeté".
Odpárala jsem růžovému tílku spodní flekatý díl, nahradila ho dílem z druhého trika (po rozměření, srovnání rozjetých částí a znovusešití), samozřejmě jsem ho trochu nařasila (ano, první řasení v životě).
Pak jsem podle tílka určila tvar budoucích rukávů a odstřihla je ze starého trika. Pak už zbývalo jen vystřihnout kolečko jako aplikaci k zamaskování posledního flíčku na růžovém tílku.
No a nové kojící triko je na světě.
 Po vyzkoušení jsem ještě musela trochu zarovnat overlockem podpažní část, vznikly tam takové boule navíc. Teď tam nejsou. Pod prsama se to trochu vlní, na ramenou vznikly menší růžky z navlnění. Ale použitelné bude a to je hlavní. Každopádně výsledkem lepší než kdyby obě trika skončila v popelnici, že ano :-)

A na co se chystám příště? Udělat něco z tohoto manželova asi 5 let nenošeného Ikeáckého županu.

3 komentáře:

  1. Týý brďo .... to jsi borka!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Ajko, díky :-) Jsem takový amatér co to zkouší, občas to vyjde líp a občas hůř, no, snažím se :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nepodceňuj se tolik ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.