úterý 25. listopadu 2014

Hotová deka...

...chlouba má největší, která mě zaměstnávala věšinu času poslední dobou.
Ale musím se pochlubit, jsem na ni patřičně hrdá :-)

Veliká je stejně jako peřina, přesně jak si M1 přál. Barevná je nakonec malinko jinak, než jak bylo plánováno, protože nabídka naší malé galanterie je značně omezená.

Musela jsem si udělat plánek, abych nepopletla barvy a věděla, jaký rozměr a na kolik čtverců udělat.






Na konci jsem byla docela ráda, že je hotovo. Musím říct, že dělat pořád dokola ta stejná kolečka a čtverečky není nic pro mě. Nakonec mě snad nejvíc bavilo deku sháčkovat a hlavně pak udělat ozdobný lem.

Inspiraci na deku jsem vzala tady. Háčkovala jsem Ladou Luxus, háčkem č. 3,5. Sháčkovávala jsem dle tohoto návodu. Mimochodem návody na háčkování od této paní jsou úžasná a dle ní jsem dělala i vlnkovanou deku. Chápu do zcela dobře, přestože anglicky moc dobře neumím.
Obháčkovat jsem to chtěla, aby deka byla taková pěkně upravená a měla modrý klučičí lem. Nakonec jsem nejdřív celou deku obháčkovala bílými krátkými sloupky, poté zvolila obyčejné obloučky (1KS, 1 vynechat, 4DS do 1, 1 vynechat, 1 KS).
Samotné čtverce vznikly dle tohoto návodu. Jen jsem v něm měla malinko zmatek a kolečka na konci trochu předělávala, při obháčkování do čtverce mi chybělo jedno oko. A tak jsem došla na to, že poslední kruhová řada musí mít 48DS (ne 47 jak uvádí návod).

A tady je výsledek. Jsem na sebe docela pyšná. Že jsem se nezalekla většího projektu, že jsem ho nevzdala a že se mi výsledek, dle mého, celkem povedl :-)




3 komentáře:

  1. Paráda, jsi šikulka:-)
    Pěkné svátky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuju moc, syn ji mám už skoro rok a pořád ji nechce vyměnit za jinou, hrozně se mu líbí. Možná je to i proto, že si dám vybral barvy i vzor.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.