úterý 9. září 2014

Fialové kalhoty

...pro kamarádčinu dceru. Ušité v neděli ráno, odpoledne předané. Kazilo se mi při práci vše co mohlo. Ale dopadlo to.
Měla jsem trochu problém udělat střih, protože dotyčná holčička je naprosto jiný typ než moje děti a tak nebylo na kom to poměřovat a upravovat. Ve výsledku jí to nakonec sedělo docela dobře. Jen příště musím udělat vyšší pas a nohavice naopak kratší. Prý to už nemusím upravovat, není to třeba, ale pořád na to myslím,  že jsem to měla ještě trochu předělat. Taky to tak máte? Že předáte věc a pořád přemýšlíte, zda poděkování nebylo spíš ze slušnosti a ve skutečnosti bude věc ležet, protože nesedí?
Snad to nebude tento případ :-)

No a kalhoty vyšly materiálově asi na 30Kč, protože ten krásný fialový manžestr (který nejde vůbec reálně nafotit) jsem koupila v sekáči. Byla to taková delší nudle, takže ze zbytečku už asi nic moc nebude, ale na kalhoty vyšlo a to je hlavní. Taky jsem si trochu užila fialové místo modré, zelené, černé...prostě aspoň jinde se musím realizovat s těma holčičíma barvama :-)

Střih je stejný jako u kalhot pro M1, jen bez vyztužení na kolenou.


Stejné jsou i kapsy, které tady šly lépe vyfotit než u černé barvy kalhot pro M1.


Ještě máme domluvené nějaké tuniky. Ale nějak se k nim nemůžu dostat, asi hlavně ze strachu kvůli řasení :-( Já ho ale překonám, musím. Neteř má za 14 dní narozeniny a už teď přemýšlím co přesně a kdy vyrobit a když už vyloženě musím, tak se do toho pustím strach nestrach. Tak držte palec ať to dopadne.

1 komentář:

  1. Jsou krásné a rozhodně nebudou ležet ve skříni, neboj ;-) Opravdu není potřeba nic předělávat. Do délky doroste a pas je dobrý. Ještě jednou moc děkujeme :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.