sobota 6. září 2014

Gurmánské okénko - hamburgery


Ve čtvrtek jsme byli ve městě. M1 našel svou milovanou kabelečku na hračky od Nicenky, dal si do ní všechno co má ze všeho nejraději. Pastelkovníky (svůj i bráchův) - taktéž od Nicenky, autíčko, omalovánky a HLAVNĚ své nejmilovanější medvídky. Má je od půl roku, našel si je sám, postupně, oba stejné. Nejde bez nich do školky, nejde bez nich spát, u oběda je má vedle sebe na stole. No a tak si kabelečku hrdě nesl, až v cukrárně (což jsme nevěděli) kabelečku odložil, vzal zmrzlinu a šel. Doma jsme to zjistili a dětské neštěstí a velké drama bylo na světě. Plakali jsme všichni. Představa co vše v kabelce bylo, jak moc měl všechny z těch věcí rád, fakt, že už je nikdy neuvidí...to vše dohromady způsobilo úplné slzavé údolí.
Zahájili jsme detektivní činnost. Táta jako hlavní Sherlock Holmes vyrazil časně ráno obhlídnout celé náměstí, volal na místa kde jsme byli, čekal na zahájení otvírací doby. Až okolo 11 dopoledne jsme se dozvěděli úžasnou zprávu, že kabelka byla nalezena a uschována v cukrárně. Umíte si představit to štěstí a radost malého dítěte, když se všechny jeho věci našly. Jsme vděční milé obsluze a děkujeme!!!

Byli jsme nadšení, spokojení, venku se udělalo krásně a tak jsme se rozhodli to celé "oslavit" společným grilováním. Nechtělo se nám dělat nic obvyklého a zároveň se to muselo vlézt na náš maličký elektrický gril. Tak jsem navrhla domácí hamburgery.


Udělala jsem bulky (klasické rohlíkové těsto) a k tomu vepřenky, které byly nedávno v Apetitu jako recept Zdeňka Pohlreicha. K tomu cibule, hořčice, rajčatový salát a chutná večeře byla na světě. Přitom z libového masa a domácích rajčat. Snad jen ta bulka mohla být celozrnná, ale tu u nás jím akorát já, zbytek raději tu bílou. Tak snad příště.
 



2 komentáře:

  1. A kdyby přijela návštěva,taky by takovou mňamku dostali?Že bychom sbalili rodinu a přijeli :-D

    OdpovědětVymazat
  2. No snažíme se být pohostinní ke každé návštěvě. Ale k těm blízkým jsme štědřejší. Takže záleží kdo se ptá ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.