úterý 23. února 2016

Nové látky

Když přijdou nové látky, mám vždy radost. Každá látka je objednaná na určitou věc, jen zcela vyjímečně koupím něco jen tak do foroty. Prošla jsem skříně dětem, sobě a zůstala tam půlka věcí. Dětem je vše malé, krátké, úzké, mně naopak, vše velké. Od doby, co jsem tu psala o svém stravování, jsem zhubla zatím 15 kilo a to už je na šatníku znát. Protože poslední dobou nejsem vůbec schopna vyrazit do obchodu a navíc jsem nabídkou na trhu silně znechucená, rozhodla jsem se začít šít i na sebe. A co neušiju, to jistí sekáč. Přece nenechám chuděrky děti po celém světě šít v nelidských podmínkách oblečení pro mě, když mám dvě ruce a chuti do šití hromadu.

Včera přisla zásilka z mého oblíbeného obchodu Látky Světluška. Tento obchod opravdu můžu jen doporučit. Paní Katka začla celkem nedávno, mají úžasné poštovné 35Kč a přístup, který se jen tak nevidí. Skoro každá látka mi přišla nejdříve zprávou jako jedna z mnoha, které lze od dodavatele vzít, já si navymýšela co vše ano a co ne a už je mám doma. Ještě se pořád čekalo až přijde od různých dodavatelů vše chci a odešlo naráz jako jeden balík, s poštovným zdarma, dárečkem a slevou k tomu. Nemůžu být spokojenější. Navíc mají neokoukané vzory, které se jen tak nevidí. A tak asi v následujícíh měsícíh uvidíte výrobky hlavně z látek od Světlušky :-) (Myslím, že Světluška a výlety do brněnského Ardeka mě budou stát veškeré úspory, ale pššš.)

A taky náhled jak taková hromádka vypadá.


Něco dětem...

 Jedna speciální pro neteř, na tohle šití se fakt těším!!!

 
 Něco taky pro mě. Třeba zrovna ty růžové lapače snů sháněla paní Katka tak dlouho, až jen pro mě speciálně sehnala poslední 1 metr látky. Jsem jí vděčná!

 No je toho hromada, ještě pár dalších látek máme odjinud, máme co zpracovávat. Výsledkem budou opět prázdné poličky, ale plné šatní skříně.


7 komentářů:

  1. Ty holčičky pro neteř - to je teplákovina nebo klasická tričkovina? Tedy tenší. Vypadá moc hezky, ale moje holky by mě asi vypakovali kvůli barvě. Eli ráda jásavé Kló mi básní o černé - věřila bys že se v 5ti letech zamiluje do černé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty holčičky jaou teplákovina, nepočesaná tenká. Já taky nevím, co na to řekne kvůli barvě :-) Ale černá v pěti letech mi taky někoho připomíná, Jednička miluje zelenou, ale jak jde o bundu, autosedačku atd.vždy vybere černou. Ale na holčičku na oblečení velmi netypické :-)

      Vymazat
  2. Šarko, gratuluju k vítězství na váhou. To je paráda, když se podaří shodit tolik kg. Držím palce, ať se daří i nadále vysněnou váhu udržet. A ta teplákovina je boží. :-) Známá mi říkala, že její dvouletá dcerka si přeje černou bundu, ne že by se zhlídla v černé, ale takovou bundu má maminka. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já spíš doufám, že se mi podaří ještě hromadu shodit :-) Teď přes zimní měsíce po svém těle něco jako hubnutí ani nechci, respektuji chod přírody a roční období si každé žádá to své. Zvířata na zimu naopak nabírají, mé tělo si taky žádá sacharidy, nebudu se tím trápit. Ona taky nabídka zeleniny v naší pravidelné dodávce zeleniny je značně omezená a jezte pořád salát z mrkve a celeru, že jo. Jak přijde jaro, čerstvá zelenina a saláty, půjde to lépe. Ve cvičení jsem nepolevila ani o fous, proto věřím, že se bude dařit i nadále. Děkuji moc za povzbuzení!

      Vymazat
  3. Šáry, to je zase krásy! Tvoje výtvory, kluci rostoucí před očima, ty a tvoje figura - úžasné:-)
    Moc se mně líbí geo-lišky, Šáry, kde se dají koupit? Držím palce do všeho, co tě čeká, do všeho, co chystáš. a hodně radosti každý den:-) Pusu! Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuji moc moc, za komentář i za přání. Přeji totéž! Geo lišky jsou oříšek, byly z latkysvetluska.cz, ale byl to poslední metr dvacet, další nebyly. Můžu se zkusit zeptat paní majitelky, je hrozně milá a ochotná, chceš? Byly tuším i na krémové, mně se víc líbila mint. Mám z toho v plánu jednu konkrétní mikinu, ale kdybys o ně stála a nešly sehnat, ráda ti je přenechám!

      Vymazat
    2. Šáry, seš zaltíčko! Ano, prosím, zeptej se. A prosila bych taky mint:-) Děkuju moc!

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.