středa 11. února 2015

Domácí zapékané müsli

Tak jednoduché.
Tak dobré.
Tak ZDRAVÉ.

Předpokládám, že je na něj více receptů. Některé doporučují dělat ho na pánvi, některé péct, někeré s cukrem a špaldovou moukou, některé s medem. Tady je návod  na to naše.

1 balíček ovesných vloček (lze půl na půl ovesné a žitné)
1 balíček rozinek
1 balíček mandlí
1 balíček kokosu
med, sladěnka

V velké míse se smíchají ovesné vločky s kokosem, přidá se tekutý med a sladěnka (dle toho jak kdo má rád sladké, ale cca 6 lžic dohromady, mělo by to zůstat sypké, trochu hrudkovat to může).
Pořádně prohníst rukama, až je poznat, že je vše pěkně spojené. Pak přidat rozinky a mandle, pořádně promíchat. Vysypat na mělký plech s pečícím papírem (v případě hlubokého častěji prohrabovat) a dát péct. Já peču na 150 tak 20-30 minut. Hlavní je dávat na to pozor a vytáhnout raději dřív než později, rádo to zhořkne, když je vše opečeno moc. V průběhu pečení promíchávat, aby se správně propeklo vše. Správná směs je sypká, trochu šustí a je do zlatova. Po vytažení nechat vychladnout, vařechou trochu roztlouct spečené kusy a opravdu vychládlé dát do uzaviratelných nádob (prostě uchovat v suchu, ať směs nenavlhne), já na to mám sklenice z Ikea.

Dobrou chuť :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, dělají mi radost a povzbuzují k dalším příspěvkům.